Kjøpsinformasjon

Trygg handel! Stadig flere velger å handle i nettbutikker. Det er både enkelt og bekvemt, og du kan i ro og mak velge det som passer akkurat for deg. Nedenfor finner du informasjon om kjøpsvilkårene våre, angrerett, levering og garantier samt hvordan du kan bli kontokunde. 

Prisgaranti

Alle priser er inkludert 25% merverdiavgift (MVA). Vi reserverer oss for endringer i offentlige avgifter og lignende omstendigheter som vi ikke har kontroll over, samt eventuelle trykkfeil i katalogen.

Betalingsmetoder

Vi tilbyr faktura, delbetaling, Vipps, PayPal, Forskuddsbetaling og kortbetaling.
 
Faktura, delbetaling og konto tilbyr vi i samarbeid med Klarna. Klarna er Europas ledende leverandør av faktura- og finansieringsløsninger til netthandel.

Klarna har med sine tjenester Klarna Faktura og Klarna Konto, blitt Skandinavias mest populære betalingsmåte da du som kunde alltid får hjem varene før du betaler. Betalingsprosessen er den raskeste på nett i dag, og Klarna legger stor vekt på at du som forbrukerne skal kunne føle deg trygg når du handler på nett.

Med Klarna Faktura handler du enkelt via personnummeret ditt. Du betaler alltid etter at du har mottatt varen.

Tjenesten Klarna Konto passer for deg som vil dele opp betalingen og samle alle delbetalingskjøp på en faktura. Alle kjøp du gjør med Klarna Konto i en måned vil samles på en enkelt faktura som du mottar i midten av neste måned. Dessuten kan du alltid selv bestemme hvor mye du ønsker å betale hver måned.
  
Kortbetaling
Vi benytter 3D Secure som er en global sikkerhetsstandard utviklet av Visa og Mastercard for internettbetaling. Overføringen krypteres, noe som innebærer at ingen uvedkommende kan få tak i dine kortdetaljer. Pengene trekkes fra ditt kort når du godkjenner kjøpet. Betalingen går via Nets. All kommunikasjon mellom butikken og din bank håndteres av Nets og krypteres via SSL (Secure Sockets Layer). Vi har dermed aldri tilgang til kortinformasjonen og kan derfor ikke registrere eller lagre dine kortdetaljer. Ved betaling med kort fyller du inn ditt kortnummer, kortets utløpsdato og CVC/CVV-kode. Vi aksepterer betaling med Visa og Mastercard. 
 
Vipps
Du vil bli sendt videre til Vipps, hvor du fullfører betalingen.

Reklamasjon/angrefrist

Angrerett

Du har rett til å angre kjøpet ditt innen 14 dager etter at varene er mottatt. Dette gjør du ved å gi oss beskjed om at du ønsker å benytte deg av angreretten, innen angrefristens utløp (14 dager) og sende tilbake varen. Du har rett til å kontrollere varen, men hvis den sendes tilbake i vesentlig forringet tilstand som brukt, defekt eller tilsmusset kan en verdireduksjon på opptil 100 % bli trukket fra på returen. Benytt helst originalemballasjene når du returnerer. Angreretten gjelder ikke for varer som er laget spesielt etter kundens spesifikasjoner eller som har fått et tydelig personlig preg. Hvis du angrer ditt kjøp, erstatter vi det du har betalt oss. Du står selv for kostnaden ved returer og du kan selv velge transportselskap. Vi anbefaler og du bruker et transportprodukt som har et sporingsnummer, send også sporingsnummeret til oss.

Du kan gi oss beskjed om at du angrer kjøpet via e-post eller telefon. Returneres hele bestillingen, refunderes ikke fraktkostnadene. Tilbakebetaling skjer innen 14 dager fra vi har mottatt din angremelding eller retur, på samme betalingsmåte som betalingen ble gjort til oss. Ved tilbakebetaling før returen har ankommet oss, må vi har et sporingsnummer på returen for at tilbakebetaling skal kunne foretas. Refusjon av evt. forhåndsbetaling av varer som ikke kan leveres foretas innen 14 dager. 

Hvis du returnerer varer skal returmeldingen på fakturaens/pakkseddelens bakside fylles ut, angi gjerne en returårsak. Du har også mottatt angrerettskjema på epost sammen med ordrebekreftelsen/sendingsbekreftelsen.

Returadresse er:

Min Uteplass
Øvre Rælingsveg 176, Port B

2008 Fjerdingby

Tlf: 95 46 60 60

For forsendelser som ikke løses ut, må vi debitere kunden kostnader for returfrakt, ekspedisjonsavgift og håndteringskostnader (p.t. 199 kr).

Force majeure

Skulle det oppstå en situasjon som gjør det umulig for oss å oppfylle sine forpliktelser i denne avtalen, og som etter vanlige kjøpsrettslige regler regnes som Force Majeure opphører den rammede parts forpliktelser så lenge den ekstraordinære situasjonen vedvarer. Som Force Majeure egnes eksempelvis lovendring, arbeidskonflikt, streik, lockout eller andre omstendigheter som partene ikke råder over, slik som krig, opprør, brann, eksplosjon eller inngrep fra offentlige myndigheter. Det samme gjelder ved plutselig endring av krav til merking av produkter, varseltekster, salgsforbud eller beslutning fra myndigheter som påvirker markedet og produkter i negativ retning eller unormal nedgang i markedet.

Reklamasjon og tvister

Hvis du har fått feil eller skadet vare skal det reklameres innen 14 dager fra varene er mottatt. Kontakt vår kundetjeneste så står vi for returfrakten. Kontakt kundetjenesten for å få dekket returfrakt. Du velger selv på hvilken måte du ønsker å kontakte oss. Dersom vi godkjenner reklamasjonen, sender vi en ny vare. Dersom varen er utgått, refunderes kjøpsbeløpet innen 14 dager. 

Ved tvister som vi ikke klarer å løse sammen, anbefaler vi at du tar kontakt med Forbrukerombudet, http://www.forbrukerombudet.no eller Sandakerveien 138, 0484 Oslo, Tlf 23 40 06 00. 

Vi følger alltid deres anbefalinger. Du kan også benytte en online tvisteløsning for klagesaker som finnes tilgjengelig på EU-kommisjonens nettside: http://ec.europa.eu/odr. Ved innlevering av klagen skal du oppgi vår e-postadresse kundeservice@minuteplass.no  

For mer informasjon om hvilke rettigheter du som forbruker har, anbefaler vi deg å besøke forbrukerombudets nettside https://www.forbrukertilsynet.no/netthandel

Er pakken skadet under transport skal det reklameres direkte til postkontoret. Oppdages feilen først etter at pakken er hentet, må vi kontaktes omgående.

Returadresse: 
Min Uteplass
Øvre Rælingsveg 176, port B
2008 Fjerdingby
Tlf. 95 46 60 60

Levering:

Normallevering

Vår målsetting er å alltid levere innen ca. 2-4 virkedager. Ved ekstra stor etterspørsel kan det ta noe lengre tid. Vi reserverer oss for at varer kan bli utsolgte. Om en vare midlertidig ikke finnes på lager, restnoterer vi den for deg og leverer den senere uten ekstra kostnader. Dersom du ikke ønsker å vente kan du selvsagt avbestille. Dersom betaling er gjort på forskudd og kjøpet heves, foretas tilbakebetaling innen 14 dager.

Hjemlevering

Du kan få din bestilling sendt direkte hjem til din adresse uten at du trenger å gå til utleveringsstedet mot en tilleggskostnad.

Kunder på Svalbard

Transportør har innført et eget gebyr på pakker som sendes til Svalbard. Av denne grunn blir hver bestilling belastet med dette gebyret.

Kjøp & Hent

Hvis du har valgt Kjøp og Hent vil du vil få beskjed når produktene du har bestilt er klare til å hentes. Varene bør hentes innen 48 timer etter at du har mottatt beskjed om at de er klare til å hentes.

Henteadresse:

Min Uteplass / Rustibust AS

Øvre Rælingsvei 176

Port B

2008 Fjerdingby

Om produktene våre:

Bruksanvisning

Til alle våre elektriske produkter følger det med en norsk bruksanvisning på de produkter som krever dette. 

Kontakt

Alle våre produkter med en kontakt har norsk standard. Hvis ikke, skal dette oppgis i produktinformasjonen. Bytte av europeisk kontakt til en i norsk standard bør gjøres av en autorisert elektriker.

Personopplysninger

Dine personopplysninger brukes kun til markedsføringsformål etter at du har gitt din godkjennelse, f.eks. ved gjennomføring av et kjøp.

Min Uteplass er ansvarlig for behandlingen av de personopplysningene du oppgir til oss i henhold til Eu’s databeskyttelsesforordning. Dine personopplysninger kommer til å bli behandlet med det formål å vedlikeholde kundeforholdet og til markedsføringsaktiviteter fra Min Uteplass/Rustibust AS. Du kan kreve at personopplysninger endres, slettes eller melde fra om at din informasjon ikke skal kunne benyttes til direkte markedsføring. Du kan kreve å få informasjon om hvordan dine personopplysninger er benyttet.

På denne siden finnes komplett og oppdatert informasjon om behandlingen av personopplysninger innen konsernet Min Uteplass.

Informasjonen på dette nettstedet utgjør en del av vilkårene for kjøp, bestilling eller registrering, da henvisning til denne siden skjer i sammenheng med vilkår for kjøp, bestilling eller registrering.

Behandling av personopplysninger

I forbindelse med at en bruker eller kunde gir fra seg personopplysninger, for eksempel ved registrering eller kjøp av et produkt, skal den få informasjon om behandlingen av personopplysninger, og gi sitt samtykke til dette.

Vi har et register over våre kunder og brukere som har registrert seg eller kjøpt noe hos oss. Registeret inneholder personopplysninger som navn, personnummer/fødselsnummer, postadresse, telefonnummer, elektroniske adresser, levering- og betalings- og kjøpsinformasjon, samt opplysninger basert på bruk av digitale tjenester.

Vi bruker opplysningene til fakturering, informasjon og levering av produkter, samt markedsføring og som underlag for statistikk og produktutvikling. Opplysningene kan ligge til grunn for at vi, og eventuelt våre samarbeidspartnere, skal kunne tilpasse innehold, annonser og tilbud.

Som kunde og registrert bruker samtykker du til at markedsføring kan skje via post, telefon, eller e-post og SMS samt andre digitale kanaler. Markedsføring via e-post og SMS reguleres i markedsføringsloven.

Dine personopplysninger kan gis til våre samarbeidspartnere i markedsføringsøyemed. Der det er lovbestemt eller besluttet av myndighetene kan personopplysningene gis til myndighetene.

Som bruker har du rett til skriftlig og uten kostnad tilbakekalle ditt samtykke, kreve et registerutdrag samt begjære rettelse eller sletting av eventuelle feilaktige opplysninger. Du kan også sperre opplysningene mot markedsføring.

Personopplysninger lagres i den tiden vi har en pågående kunderelasjon og en stund etterpå, eller i henhold til gitt samtykke. Samtykke gjelder til at brukeren selv sier det opp. Det avsluttes ikke om tjenesten ikke benyttes og samtykket er heller ikke avhengig av eventuelle kjøp av produkter.

Om Cookies:

Hva er en Cookie?

Cookies er en liten tekstfil som består av bokstaver og tall som lagres på datamaskinen din eller enhet. Cookies er vanlig å finne på internett og benyttes på mange nettsider. Vi benytter cookies for å gjøre vårt nettsted enklere. En del cookies er nødvendige å bruke for at vi skal kunne tilpasse vår nettside og tjenester etter dine behov samt interesser. Cookies holder orden og kontroll på hva du tidligere har vist for interesser, slik at vår nettside kan presentere relevant informasjon og en bedre kjøpsopplevelse.  

Vi benytter cookies for å evaluere brukeratferd på vår nettside og utenfor. Formålet er at vi skal kunne optimere brukeropplevelsen, føre statistikk og personifisere markedsføringen.  

Ulike typer Cookies:

1. Sessionscookies er en midlertidig cookie som slutter å gjelde når du stenger nettleseren eller enheten din. 
2. Langvarige Cookies er en cookie som lagres i datamaskinen eller enheten til du velger å ta den bort eller at cookien løper ut. Når utløpsdatoen for den aktuelle cookien passeres, slettes den fra datamaskinen eller enheten din. 
3. Førstepartscookies er en cookie som settes av nettsiden du besøker.
4. Tredjepartscookies er en cookie som setter av en tredjeparts nettside.
5. Lignende teknikker lagrer informasjon i din nettleser eller i din enhet på samme måte som cookies.

Cookies som vi benytter:

Sessions- og førsteparts- samt tredjepartscookies
Disse cookiene er nødvendige for at vi skal kunne tilby våre nett-tjenester, slik som å handle via vår nettside, å forenkle kjøpsprosessen. Hvis du velger å slå av cookies kommer du for eksempel ikke til å få avsluttet kjøpet ditt. En tredjepartscookies benyttes av våre samarbeidspartnere, f.eks. Google (Google’s Privacy & Terms Site), Facebook, Dibs og Nosto. En tredjepartscookies settes ikke av oss, men av våre samarbeidspartnere, som for eksempel gjør at vi kan rette personlig markedsføring mot deg.  

Langvarige cookies og lignende teknikker
Disse cookiene og lignende teknikker trengs for at visse av våre funksjoner på nettsiden skal fungere, som for eksempel personlige produktanbefalinger, lagrede handlekurver, evaluering av kjøp- og brukeratferd.  

Samtykke til Cookies

Gjennom å tillate cookies på vår nettside og/eller ved å gjennomføre et kjøp og dermed godkjenne våre kjøpsvilkår samtykker du til behandlingen av cookies ifølge hva som angis i denne policyen. Hvis du ikke aksepterer at cookies benyttes, kan du slå av cookies i din nettlesers innstillinger.

Hvordan sletter jeg mine Cookies?

Du kan selv styre hvilke cookies som lagres på din datamaskin eller enhet. Hvis du ikke vil at cookies skal lagres på din data eller enhet kan du stenge av funksjonen i din nettlesers innstillinger. Hvis du slår av denne funksjonen kommer ingen cookies til å bli lagret og du kommer heller ikke til å kunne bruke visse funksjoner på vår nettside. Vil du ta bort lagrede cookies kan du gjøre det i din nettlesers innstillinger. Det finnes også tjenester som gjør det mulig for deg å velge hvilke cookies du vil slå av.  Hvis du velger å slå av cookies, kommer du ikke til å kunne bruke vår nettside fullt ut.   

Slik tar du bort Cookies i din nettleser

Klikk på linken for din nettleser som du bruker. 

Øvrige salgsvilkår

Frakt- og ekspedisjonsavgift kan tilkomme på alle ordrer. Ved levering av større/tyngre varer kan et ekstra fraktgebyr tilkomme. Vi inngår ikke kjøpsavtaler med umyndige. På bakgrunn av ordinær kredittvurdering eller uten annen angitt årsak, forbeholder vi oss retten til å avvise bestillinger helt.

Vi inngår ikke kjøpsavtaler med mindreårige.

Eksportrestriksjoner I henhold til OFAC, EU og FNs bestemmelser. Vi selger ikke varer til Burma, Elfenbenskysten, Irak, Iran, Kongo, Cuba, Liberia, Nord-Korea, Zimbabwe, Sudan, Syria, Hviterussland)